söndag 8 augusti 2010

Högbobröd

Mitt favoritbröd som är ett väldigt saftigt och gott mörkt bröd. Bli inte skrämd av den långa listan av ingredienser, när man en gång handlat dem räcker de till många brödbak.

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
0,5 dl vetekli
0,75 dl rågkross
0,75 dl solrosfrön
1,5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl mandlar, hela skållade
1 dl aprikoser


Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap.
Häll i smord 1,5 liters brödform.
Strö över lite mjöl eller mannagryn.
Grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 min.




1 kommentar:

  1. Jag tycker inte att den här bilden blev så bra, du borde baka ett nytt bröd idag så du kan ta nya bilder =)

    SvaraRadera