måndag 9 augusti 2010

Äppelmuffins med kanel och kola

Ett recept jag hämtat fån Mia Öhrns kokbok "mitt eget cafe".
Jag älskar kanel och tycker att de här muffinsarna är supersmaskiga !

ca 40 små muffins
125 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1 burk kesella
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl vatten


Fyllning:
1 äpple
½ tsk kanel 
150 g mjuka kolar eller fudge

Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa upp ägg och socker lätt. Rör ner det smälta smöret och kesellan i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten tillsammans med vattnet. Fördela smeten i formarna, men lämna lite plats för fyllningen och tänk på att muffinsen sväller upp en del.
Skär äpplet i små bitar och blanda med kanel. Hacka kolorna i små bitar och tryck ner fyllningen lätt i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter för små muffins. Om du hellre vill göra stora muffins så gräddar du dem i ca 25 minuter istället. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar